Implantater

​Har du mistet en tand, eller kan den ikke repareres, kan du få en ny med et implantat. Vi har det det nyeste udstyr på klinikken, der blandt andet betyder at vi kan fremstille en tandkrone på én dag!

Bestil tid

Implantater som erstatning

En implantatbehandling erstatter den eller de tænder, du har mistet – enten hvis de er blevet slået ud, eller hvis de er fjernet på grund af omfattende skade eller sygdom.

Implantatet erstatter roden på en manglende naturlig tand, som en kunstig tandrod af titanium. Vi anbringer implantatet i kæbeknoglen, hvor det vokser fast for at tjene som forankring for en senere tanderstatning, der skrues på. Grundlæggende er resultatet af implantatbehandlingen en eller flere tænder, der både fungerer og ser ud som naturlige tænder.

Det er dog vigtigt at man er ekstra omhyggelig med implantatet i den daglige hygiejne, og at du regelmæssigt tager til eftersyn og røntgenfotografering, for at sikre at alt er som det skal være med erstatningen. Rygning er særligt skadeligt overfor implantater – så foruden alle de andre årsager, er der her en særlig grund til at stoppe.

Tandproteser

Hvis du har mistet tænderne tidligt, eller de er helt eller delvist væk, og du ikke ønsker eller har økonomisk mulighed for en implantatløsning, er en hel eller del-tandprotese et ganske godt alternativ. ​Man kan i dag lave aftagelige tandproteser udstyret med usynlige bøjler eller clips/tryklåse, der gør at de sidder rigtig godt fast, uden de bemærkes i hverdagen. Sammen med vores erfarne teknikere stræber vi efter at løsningen bliver så flot og naturtro som muligt.

​Få ikke fjernet de sidste tænder, før du har fået vores vurdering. Selv en tand, hvor kun roden er tilbage, kan bruges som støtte til en endnu bedre tandprotese. Vi sætter en ære i, at vi sammen får givet dig en fremtidssikret løsning, så du kan beholde tænderne længst muligt med naturtro tandproteser.

Porcelænskroner og -broer

3-6 måneder efter du har fået indopereret et implantat er det tid til at fremstille kronen eller broen, der skal erstatte den manglende tand. Årsagen til at man skal vente i minimum 3 måneder er at området omkring implantatet skal hele, inden det ordentligt kan understøtte presset fra den nye tand.

Vi designer din porcelænskrone eller -bro digitalt på klinikken. Hvor man før i tiden gjorde brug af klistrede gummiaftryk, bruger vi i dag optisk scanning, der både er hurtigere og mere bekvemt for dig. Kronen tilpasses derefter virtuelt i din mund, informationerne sendes til vores 3D-fræser, der fremstiller tanden ud af en massiv blok. Herefter prøver vi den rå tandkrone, inden den poleres færdig eller glaseres i en ovn. Tanden kan sættes fast i din mund inden for to timer.

Det hele kan gøres på én enkel dag. Det vil sige at du kan komme ind til en scanning om formiddagen, få sat tanden på om eftermiddagen, og spise med din nye tand om aftenen.

Er det ved at være tid til at tage til tandlægen? Lad os ringe til dig!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right