Vi tilbyder smertefrie rodbehandlinger

Har du fået betændelse i en tandnerve? Så er en rodbehandling den rette løsning for dig. Med en rodbehandling har vores dygtige tandlæger mulighed for at redde tanden og fjerne eventuelle gener og smerter.

Kom forbi Tandlægehuset i Humlebæk til en snak og en effektiv og smertefri behandling.

Læs mere om behandlingen, symptomer på tandnervebetændelse og bliv klogere på, hvordan Tandlægehuset i Humlebæk kan hjælpe dig.

Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling foretages, når der er opstået betændelse i en nerve, eller nerven er død.

Behandlingen foregår ved, at der bores ned i tanden for at fjerne nerven. Da nerven holder liv i tanden, dør tanden i teorien efter en rodbehandling. Derfor er en rodbehandlet tand også mere skrøbelig, da tanden har større tilbøjelighed til at flække.

Ved en rodbehandling renses tanden for bakterier og fyldes med plastik-rodfyldningsmateriale. Ved rodfyldningen undgår man, at bakterier trænger ind i tanden igen.

En rodbehandling kan forløbe over flere besøg, da rodkanalen skal være 100% desinficeret, så nye bakterier ikke trænger ind.

Hvorfor opstår der betændelse i en tandnerve?

Tandnervebetændelse opstår typisk på grund af caries, et dybt hul i tanden. Hvis hullet er blevet så dybt, at der er fri adgang til tandnerven, kan bakterier trænge ind og udvikle sig til betændelse over tid.

Hvis betændelsen ikke behandles, kan du risikere at udvikle en kronisk betændelse i tandnerven – typisk med tandbyld (absces) til følge.

En rodbetændelse med tandbyld kan danne et forbindelsesrør mellem bylden og mundhulen, hvor pus fra bylden siver ud i munden.

Foruden at bylden kan give smerter, vil pus også kunne smages, hvor du ikke er i tvivl om din betændelse.

Tandnervebetændelse kan også opstå som følge af akutte tandskader eller som senvirkninger herefter.

Hvad er symptomerne på rodbetændelse?

Rodbetændelse – eller tandnervebetændelse – kan udvikles med eller uden symptomer.

Du skal være opmærksom på symptomer som ømhed ved tygning, følelsen af at tanden er “høj”, hævelse omkring tanden, tandbylder og tandpine.

Rodbetændelse udvikles som regel over tid, men kan udmønte sig i akut smerte, som gør, at du må tage smertestillende.

Oplever du akutte smerter, skal du kontakte en tandlæge.

En rodbehandlet tand er svækket

En rodbehandlet tand svækkes, når nerven fjernes, da tanden tørrer ud med tiden. Der er hermed større risiko for, at tanden knækker.

Derfor bør tanden efterfølgende forsynes med en opbygning og/eller en stift i tanden, inden tanden forstærkes med en tandkrone.

På den måde kan du uden problemer spise det, du har lyst til.

Vi tager hånd om din tandlægeskræk

Hos Tandlægerne i Humlebæk er vi uddannet i at håndtere tandlægeskræk. Rigtig mange danskere lider af en frygt for at gå til tandlægen, og det tager vi alvorligt.

Er du nervøs eller bange for at få foretaget en rodbehandling? Hos os bliver du taget godt imod af vores professionelle tandlæger, der sørger for at berolige dig og skabe et trygt miljø.

Ofte stillede spørgsmål om rodbehandling

Hvor lang tid tager en rodbehandling?
En rodbehandling tager typisk 30-60 minutter. Vi bestræber os på at klare behandlingen på én seance, men det kan forekomme, at behandlingen strækker sig over to gange.

Er det smertefuldt at få foretaget en rodbehandling? 

I tilfælde af at nerven er levende, får du lokalbedøvelse. Herefter vil behandlingen være fuldstændig smertefri. Du kan dog komme til at mærke ømhed et par dage efter behandlingen – men ikke noget, der ikke kan tages med almindelig smertestillende.

Hvad koster en rodbehandling?
Prisen på en rodbehandling afhænger af omfanget af behandlingen, samt hvor mange kanaler der skal behandles. Du finder vores prisliste her.

Book tid

Kontakt os