Effektiv og holdbar behandling af caries

Caries er en bakterieinfektion, som alle kan blive ramt af. Derfor er det vigtigt regelmæssigt at gå til tandlægen og få et tandtjek, så caries kan forebygges og dermed undgås.

Skulle dine tænder alligevel blive ramt af caries, tilbyder vi hos Tandlægehuset i Humlebæk en effektiv og tryg behandling, som sikrer dine tænder en lang levetid. Vi har altid dig som patient i højsædet og lytter til, hvilke gener du oplever, og hvordan du gerne vil have dine tænder til at se ud.

Læs meget mere om vores behandling af caries herunder.

Hvad er caries?

Caries er en bakterieinfektion, som sætter sig på tændernes overflade. Bakterierne udskiller en skadelig syre for tænderne, som ætser overfladen på emaljen og dermed beskadiger tænderne.

I værste tilfælde kan infektionen nå tandnerven, som kan give ubehagelig tandpine, der kan føre til, at tanden dør.

Det kan være svært at identificere caries, hvis infektionen sætter sig mellem tænderne eller på tandens bagside, men vi kan opdage det i tide, hvorfor kun en forebyggende behandling er aktuel.

Caries er også kendt som “huller i tænderne”.

Hvordan forebygges huller i tænderne?

Caries kan forebygges ved hjælp af god tandpleje som daglig tandbørstning, brug af tandtråd og et regelmæssigt tandeftersyn.
Derfor anbefaler vi også, at du med jævne mellemrum bestiller en tid på vores klinik her i Humlebæk, så vi effektivt og skånsomt kan forebygge caries og sørge for, at dine tænder stadig er sunde og flotte.

Caries i de første stadier

Caries kan opdages i den begyndende del af infektionen. Du vil ofte ikke selv kunne mærke gener, men vi ville kunne se det, når du er forbi klinikken.

I de indledende stadier vil vi guide dig til en bedre tandbørstning og mundhygiejne og eventuelt komme med kostråd, hvis du indtager meget sukkerholdigt mad og drikke. Vi forebygger også med fluor.

Caries i mere alvorlige stadier

Er der nedbrudt væv, vil der skulle foretages en klassisk tandfyldning eller eventuelt en krone. Fyldningerne sker med plastik og er en smertefri behandling.

Er din caries meget alvorlig, kan en rodbehandling eller fjernelse af tanden være nødvendigt. Vi vil ved et eftersyn kunne se, hvor udbredt din caries er, og hvordan vi skal behandle bedst.

En behandling på dine præmisser

Hos Tandlægehuset i Humlebæk arbejder vi ud fra et princip om, at vi finder den behandling, der passer bedst til dine ønsker. Derfor spørger vi dig, hvad du ønsker, og derefter arbejder vi hen mod det mål med den bedste behandling.

Derfor anbefaler vi også, at du kommer forbi til en tandsnak, hvis du har gener eller er ked af dine tænders udseende. I samråd finder vi frem til den behandling, der opfylder dine ønsker.

Vi behandler altid på dine præmisser for at imødekomme dine ønsker.

Kom forbi til en snak

Vi kan mere, end du måske går og tror. Og derfor skal du ikke tøve med at booke en tid til en snak, hvis du har gener eller ønsker.
Med effektiv og professionel behandling kan vi imødekomme dine ønsker og fjerne de gener, du måtte have. Vi tilbyder en række forskellige behandlinger, som vi udfører med omhu og dig i tankerne.

Ofte stillede spørgsmål

Gør det ondt at blive behandlet for caries?
Nej, det gør det ikke. Er din caries i det begyndende stadie, vil rådgivning om god tandhygiejne være en del af behandlingen, og det gør ikke ondt at putte fluorid på tænderne. 

Ved mere alvorlig caries, hvor en fyldning eller rodbehandling bliver aktuel, vil du blive lokalbedøvet, så du intet mærker. Vi bruger en automatisk bedøvelsesmaskine, der gør bedøvelsen helt smertefri.

Hvad koster det at blive behandlet for caries?

Prisen varierer alt efter, hvilken behandling du skal have. Skal du have fyldninger, vil prisen også afhænge af, hvor i munden der skal behandles. Du kan se vores prisliste her.

Hvordan opdager jeg caries?

I de første stadier vil du intet opdage, og derfor er det vigtigt at gå til regelmæssige eftersyn. Når infektionen forværres, vil du kunne opleve tandpine eller ubehag i området ved indtagelse af kolde drikke- eller fødevarer samt ved indtag af søde sager.

Book tid

Kontakt os