Forebyggende og effektiv paradentosebehandling

Parodontose er en langsomt fremadskridende kronisk betændelse i tandkødet oppe ved tanden, der får kæbeknoglen til at trække sig tilbage.

Hos Tandlægehuset i Humlebæk har vi stor erfaring med at behandle paradentose i trygge rammer. Vi lytter altid til, hvilke ønsker og gener du har og finder den bedste behandling. 

Læs meget mere om vores behandling af paradentose her på siden.

Hvad er paradentose?

Paradentose er en tandkødsbetændelse, der opstår på grund af bakteriebelægninger på tanden, der nedbryder tandkødet. ​Tandkødet bliver slapt, og tandsten trænger dybere og dybere ned.

Har du symptomer på sygdommen, bliver vævet betændt, og knoglen viger tilbage. De første symptomer viser sig som blødning under mild tandbørstning, samt at tandkødet synligt har trukket sig tilbage. På dette tidspunkt er sygdommen fremskreden.
Hvis betændelsen ikke bliver behandlet, kan den i værste fald føre til, at tænderne bliver løse, og i sidste ende falder ud. Det sker sjældent, da de fleste får paradentose behandlet inden.

Betændelsen opdages som regel under almindelige tandeftersyn, før den begynder at udvise symptomer.

Vi behandler effektivt og forebyggende

Det er grundet de store konsekvenser vigtigt at komme hurtigt i paradentosebehandling. Ved at få en dybdegående rensning af dine tænder, som holder bakterierne nede, kan vi sørge for, at paradentosen ikke udvikler sig.

Vi giver dig en effektiv tandrensning i trygge rammer. Med forebyggende behandling kan du sørge for, at paradentosen forbliver på et begyndende stadie.
Det er dog vigtigt at have for øje, at paradentose er en kronisk lidelse. Derfor er det vigtigt at være omhyggelig med tandrensning derhjemme samt at få tandkødet tjekket regelmæssigt hos tandlægen. Så er du med til at sørge for, at sygdommen ikke udvikler sig.

Bestil en tid, så vi kan tage et kig på dine tænder og sørge for, de forbliver sunde og raske.

Book tid

Behandling af paradentose med antibiotika

I fremskredne tilfælde af paradentose kan det være nødvendigt at behandle med antibiotika. Hvis bakterierne har spredt sig til en stor del af tandkødet, kan det være aktuelt med laserbehandling, der “nulstiller” mængden af bakterier i munden. Behandlingen vil foregå en gang om ugen i tre uger.

Forebyg paradentose med sunde vaner og regelmæssige tandtjek

Paradentose er i dag konstateret som en multifaktoriel sygdom. Det betyder, at der er flere årsager til sygdommen.
Man kan dog være arveligt disponeret for at udvikle paradentose. Herudover er der mange sundheds- og livsstilsbetingede faktorer, der er medvirkende til at udvikle paradentose. Rygning og usunde kostvaner vil forøge chancen for at udvikle sygdommen, mens du kan forebygge med sunde kostvaner, grundig tandbørstning og en aktiv livsstil.

En behandling efter dine ønsker

Hos Tandlægehuset i Humlebæk lytter vi altid til vores patienters ønsker. Derfor udfører vi også effektiv paradentosebehandling, så du kan få fjerne dine gener og smerter og bevare stærke tænder.

Vi behandler altid dig med omsorg og i trygge omgivelser. På vores klinik vil du opleve et imødekommende personale.

Lad os tage en tandsnak

Paradentose er svært at opdage, og du vil ofte først opleve symptomer, når sygdommen er fremtræden.

For at undgå at få paradentose eller et fremtrædende stadie af sygdommen er det en god idé at gå regelmæssigt til tandlæge og få et eftersyn.

Kom forbi vores klinik i Humlebæk til en tandsnak. Har du ønsker og drømme for, hvordan dine tænder skal se ud, finder vi den behandling, der bedst kan realisere drømmene.

Ofte stillede spørgsmål om paradentose

Paradentose er en normal folkesygdom blandt voksne danskere. Derfor kan der være mange spørgsmål i forbindelse med sygdommen. Vi besvarer nogle af dem herunder.

Er paradentose farligt?
Paradentose er ikke farligt, men kan i værste konsekvens have store omkostning både økonomisk og mentalt, fordi dine tænder i yderste konsekvens kan falde ud som følge af sygdommen.

Hvordan opdages paradentose?
Sygdommen opdages oftest ved et tandeftersyn hos tandlægen. En tandlæge kan se sygdommen, før du selv opdager symptomerne.

Hvad koster en behandling for paradentose?
Ingen patienter er ens, og behandlingen mod paradentose afhænger af, hvor fremtræden sygdommen er. Vi giver altid et overslag på prisen, og du kan se vores prisliste her.

Kontakt os