Vi skaber en tryg oplevelse for dig med tandlægeskræk

Har du tandlægeskræk? Så er du langt fra den eneste.

Op mod 40% af danskerne har en grad af tandlægeskræk. Derfor gør vi os ekstra umage med at skabe trygge rammer hos Tandlægehuset i Humlebæk.

Læs mere om, hvordan vi tager hånd om din tandlægeskræk her på siden.

Få behandling i trygge rammer

Får du det ubehageligt ved tanken om at lægge dig til rette i en tandlægestol? Måske du er nervøs for, om det kommer til at gøre ondt?

Hos Tandlægehuset i Humlebæk prioriterer vi din tryghed fra start til slut. Det betyder, at vi møder dig i øjenhøjde og lytter til dine behov.

Sådan skal du forholde du dig, hvis du lider tandlægeskræk

Vores første anbefaling er at sige det højt. Når vi deler vores frygt med andre, kan vi få andres perspektiver og får afkræftet nogle af vores frygtscenarier.

Det er særligt en god idé at snakke med din tandlæge, så vedkommende har mulighed for at afkræfte nogle af de scenarier, du går og frygter. Derudover vil din tandlæge være bedre klædt på at tage ekstra hensyn til dig under behandlingen.

Tips til dig med tandlægeskræk

  • Ring til os og fortæl om dit ubehag ved at gå til tandlægen.
  • Gør dig overvejelser om, hvordan du selv skaber den tryggest mulige situation (det kan f.eks. være at tage en pårørende med til behandlingen).
  • Sig fra under behandlingen, hvis noget føles ubehageligt.
  • Vær åben omkring dine følelser før, under og efter behandlingen.

Gå jævnligt til tandlægen

Tandlægeskræk kan være en hæmsko for mange, der gør, at de ikke kommer til tandlægen.

Det er vigtigt, at du overholder dine aftaler og kommer til løbende tandeftersyn efter tandlægens anbefalinger. På den måde kan du sikre, at dine tænder forbliver sunde, så du undgår at skulle have foretaget større indgreb i forbindelse med smerter eller tandskader.

Book tid

Ofte stillede spørgsmål om tandlægeskræk

Kan tandlægeskræk behandles?

Tandlægeskræk kan ikke som sådan behandles. Der er tiltag, som smertedæmpende medicin, som bruges til at berolige inden en behandling. Vigtigst er, at du får gode oplevelser med at gå til tandlægen, så frygten naturligt aftager.

Hvorfor får man tandlægeskræk?

Den mest almindelige årsag til tandlægeskræk er barndomsminder fra utrygge oplevelser hos tandlægen.

Hvordan tager I højde for min tandlægeskræk?

Vi sørger for, at du får en tryg behandling. Det gør vi blandt andet ved at gennemgå behandlingen med dig og give os tid til, at du kan stille spørgsmål eller udtrykke eventuelle bekymringer.

Kontakt os