Snorkeskinne – få bedre søvn og livskvalitet

Det er irriterende at snorke, og det kan påvirke både din og din partners nattesøvn. Dertil er god søvn vigtigt for helbredet, og her kan snorken være en irriterende faktor, der ødelægger dagligdagens funktionalitet.

Med en snorkeskinne kan du i mange tilfælde komme af med din snorken og få en bedre søvnrytme, der giver dig forøget energi i hverdagen.

Vi kan fremstille en snorkeskinne til dig, efter du har fået en henvisning fra en læge. Læs mere om vores behandling her.

Hvordan påvirker snorken dig?

Hvis du lider af snorken, kan det være et tegn på søvnapnø, som er en lidelse, hvor luftvejene lukkes, når du sover. Det kan resultere i bratte opvågninger flere gange om natten, som hæmmer din dagligdag.

Yderligere vil din snorken også påvirke din partner, som ligeledes kan have svært ved at få en god nattesøvn. Det er langt fra sikkert, at du lider af søvnapnø, hvis du snorker, men hvis du har søvnapnø, vil du med meget stor sandsynlighed snorke.

Hvis du har mistanke om, at du lider af søvnapnø, skal du kontakte en øre-næse-halslæge, der kan stille diagnosen.

Få forbedret livskvalitet med en snorkeskinne

Hvis din snorken eller søvnapnø skyldes, at dit svælg lukker til, når du sover, kan du have gavn af at sove med en snorkeskinne. Øre-næse-halslægen kan lokalisere, hvad der er årsag til din snorken, og derfor skal du konsultere lægen først.

Skyldes din snorken et tillukket svælg, kan vi fremstille en snorkeskinne til dig.

Snorkeskinnen vil føre underkæben frem og dermed udvide svælget, så luftvejene ikke bliver lukket, når du sover. Det vil få din snorken til at forsvinde. Snorken kommer nemlig af, at luften passerer tæt gennem svælget, som forårsager snorkelyde.

Ikke alle tandsæt er egnet til en snorkeskinne, og derfor vil vi undersøge dine tænder, inden vi starter fremstillingen. Vi vil også scanne dig eller tage et konventionelt aftryk til skinnen.

Book tid

“Med tandskinne fik jeg igen en normal søvn”

Tusind tak for den professionelle behandling jeg har fået af Jeanette Garner og hele teamet bag. Det gælder ikke mindst den varme velkomst ved skranken.

I forbindelse med undersøgelser for senfølger fra Covid 19, fik jeg desværre i 2021 konstateret søvnapnø. På grund af lang ventetid fik jeg først en cpap maskine og maske i starten af 2023.

Maskinen og masken blev installeret i soveværelset og – ud røg min mand! Maskinen larmede og jeg kunne ikke vænne mig til at bruge masken. Kunne simpelthen ikke falde i søvn.

“Jeg ringede til Foreningen for Søvnapnø og fik anbefalet at kontakte Tandlægehuset i Humlebæk, men henblik på at få afdækket om jeg kunne få glæde af en tandskinne”.

Meget grundig undersøgelse af Jeanette og teamet og resultatet var, at jeg var ”egnet” til en tandskinne.

Små 4 uger efter første besøg var tandskinnen klar til brug. Cpap maskinen og maske røg ud af soveværelse og – ind røg min mand igen.

Spændingen var stor den første nat. Kunne jeg falde i søvn, hvis ja hvor længe ville jeg sove osv.Jeg har nu brugt min tandskinne i 8 uger, hver eneste nat, og den er blevet min bedste ven.

Efter seks uger med tandskinne var jeg til kontrol på Søvnklinikken i Glostrup, for at måle om tandskinnen havde en effekt.

“Uden tandskinne/cpap maskine havde jeg 20 pauser i min vejrtrækning pr. time. Med tandskinnen – ja hold nu fast – helt normal søvn”

Endnu en gang tak for god behandling, og jeg kan kun give anbefalingen fra Foreningen for Søvnapnø videre.

Mange hilsner

Per Bæk

En kort tilvænningsperiode

Når du begynder at bruge din snorkeskinne, vil der kun være en meget kort tilvænningsperiode. Mange oplever, at det går fint allerede efter den første nat med skinnen. Det gør ligeledes ikke ondt at bruge skinnen.

Vi bruger snorkeskinner fra Somnomed, hvor man både kan drikke og ånde gennem munden samt sove i alle positioner.

Kom forbi til en tandsnak

Snorker du om natten, eller lider du af andre gener, er du altid velkommen til at komme forbi til en tandsnak. Mange har ønsker til deres tænders funktionalitet og udseende, men får ikke gjort noget ved det. Vi lytter til, hvilke ønsker du har og finder den bedste behandling til at opfylde dine ønsker.

En tryg behandling med dig i centrum

Skal du have fremstillet en snorkeskinne, sørger vi altid for, at det bliver på dine præmisser og med det bedste resultat til følge.

Vi guider dig igennem både scanning, tjek og fremstilling. Ligeledes får du selvfølgelig en introduktion i, hvordan du bruger snorkeskinnen rigtigt. Det er dig, der skal bruge den, så det er vigtigt for os, at du føler dig guidet og informeret gennem hele processen.

Din tandlæge i Humlebæk

Leder du efter en grundig og nærværende tandlæge i Humlebæk eller omegn, der altid lytter til dine ønsker og imødekommer dem på bedste vis?

Så er Tandlægehuset i Humlebæk det rette valg. Vores personale består af dygtige tandlæger, tandplejere, klinikassistenter og receptionister. Derfor vil du også altid føle dig i gode hænder hos os.

Vi har en central beliggenhed, der også gør det nemt for dig at komme fra de omkringliggende byer.

Ofte stillede spørgsmål om snorkeskinner

Vi får mange spørgsmål – hertil også en del om snorkeskinner. Vi besvarer nogle af dem herunder.

Gør det ondt at bruge en snorkeskinne?

Nej, det gør ikke ondt at bruge en snorkeskinne. Det vil kræve en kort tilvænningsperiode at bruge den, men det vil være smertefrit.

Hvad koster en snorkeskinne?
En snorkeskinne koster 9.500 og skal forudgås af en undersøgelse og der skal foreligge et stort røntgen.(Opg 1075.-) af dine kæbeled. Der er tilskud fra Danmark til skinnen og røntgen.

Kan alle, der snorker få gavn af en snorkeskinne?
Nej. Hvis ikke din snorken skyldes et tillukket svælg, kan en snorkeskinne ikke afhjælpe din snorken. Ligeledes er det ikke alle tandsæt, der er egnet til en snorkeskinne.

Hvordan finder jeg ud af, om en snorkeskinne kan hjælpe?
En øre-næse-halslæge vil kunne fortælle dig, hvorfor du snorker. Hvis det skyldes et tillukket svælg, kan du kontakte os, og vi vil undersøge dine tænder. Passer dit tandsæt til en snorkeskinne, kan vi fremstille en skinne til dig.

Kontakt os