Snorkeskinner

Snorken kan ikke bare gå ud over dine nærmestes søvn – det kan også påvirke dit helbred

En god nats søvn betyder meget for helbredet. Det er i søvnen, at vi heler og lader op til den kommende en dag. Manglende eller afbrudt søvn stresser kroppen både fysisk og mental, og på sigt kan det føre til koncentrationsbesvær, øget blodtryk, og følgesygdomme heraf.

Endvidere kan snorken være tegn på søvnapnø. Søvnapnø er en lidelse, hvor luftvejen lukkes til i op til flere minutter mens du sover. Det forstyrrer søvnen, og da det kan ske flere gange i løbet af natten, kan det forstyrre søvnen så meget at du ikke er udhvilet, når du vågner – også selvom du ikke er bevidst om problemet. Det er langt fra alle der snorker, som lider af søvnapnø – men de fleste, der lider af søvnapnø, snorker.

Hvis du mistænker, at du lider af alvorlig søvnapnø, bør du tale med en øre-næse-halslæge først. Det er vigtigt at få afklaret hvad årsagen til søvnapnøen kan være, før du kommer til os.

Hvis du lider af en mild grad af søvnapnø, kan lægen henvise dig til snorkeskinnebehandling, som du kan få ordnet hos os.

Hvad er en snorkeskinne?

Grundlæggende fungerer snorkeskinner ved at skinnen fører underkæben frem, hvilket udvider svælget, således at der en friere passage for luften når du trækker vejret. Grunden til at man snorker er, at luften passer tæt igennem svælget, hvilket får det til at vibrere – og dermed lave en lyd, ligesom stemmelæberne gør det.

I starten skal vende sig til at bruge den, men mange oplever at de går fint selv efter første nat. Den gør ikke ondt, og man kan trække vejret normalt uanset ens soveposition.

Du bliver undersøgt hos vores tandlæge for en vurdering af, om dit tandsæt er egnet til en snorkeskinne, og vi vurderer, om det vil have en gavnlig effekt for dig. Du scannes, eller der tages konventionelt aftryk til skinnen, der kan være fremstillet som en fast eller mere avanceret i to dele.

Vi benytter blandt andet snorkeskinnen fra Somnomed. Man kan både drikke og ånde gennem munden med en Somnomed snorkeskinne, ligesom man også kan sove på maven uden problemer.

Book tid

Kontakt os