Blottede Tandhalse kan forsvinde med Pinhole tandkødfornyelse

Blottede tandhalse opstår ofte på grund af forkert tandbørsteteknik og kan give ubehagelige isninger i tænderne.

Blottede tandhalse opstår ofte på grund af forkert tandbørsteteknik og kan give ubehagelige isninger i tænderne. Da tandkødet ikke kan vokse på plads igen, gælder det om at undgå, at tandhalsene blottes.

Blottede tandhalse er det fænomen, at en del af tandroden et blevet blottet, fordi tandkødet har trukket sig tilbage. Ved en blottet tandhals er tandbenet (dentinen) blottet, fordi tandroden ikke er dækket af emalje.

Vi bruger Chao Pinhole ® Surgical Technique, der er et indgreb hvor tandkødet flyttes tilbage til sin oprindelige position. I video bliver den tidligere metode demonstreret samtidig med den nye Pinhole metode.

Chao Pinhole Surgical Technique® er en nænsom metode at få langetandhalse til at forsvinde.

Behandlingen er en mindre operation hvor der hverken skal skæres eller sys.

Tandlæge Jeanette Garner er certificeret i denne metode som den ene af de to første i Danmark.

Når tandkødet er blevet mobiliseret til rette position indlægges der et bindevævsmateriale, der integreres mellem vævet i området.

Efter behandlingen skal området have ro til at hele og ikke berøres i seks uger. Patienter kommer til kontrol i de seks uger, for at følge og kontrollere helingen.

Prisen på behandlingen afhænger af hvor mange tænder der drejer sig om, typen af tandkød (tykt eller tyndt) og hvor meget bindevævsmateriale der skal bruges.

Det kræver en undersøgelse og analyse af tandkødet før man kan oplyse en pris på behandlingen.

Årsager til blottede tandhalse

Tandbørstning

Den hyppigste årsag til, at tandkødet trækker sig tilbage, menes at være forkert tandbørsteteknik . Typisk har man børstet med for store bevægelser på tværs af tandrækken. Man kan også have anvendt en for hård tandbørste eller tandpasta med for meget slibemiddel.

Tandreguleringsapparatur, for eksempel tandbøjle

Hos personer, som har fået foretaget tandregulering , har det vist sig, at tandkødet har trukket sig tilbage fra tænderne i underkæbefronten hos cirka 10 procent. Det er næppe direkte på grund af apparaturets tilstedeværelse, men snarere fordi det er sværere at komme til med tandbørsten.

Tandkødsbetændelse

Betændelse i tandkødet kan medføre, at tandkødet trækker sig tilbage.

Paradentose

Ved paradentose , hvor den knogle, som tænderne sidder fast i bliver nedbrudt, vil tandkødet ofte trække sig tilbage i takt med knoglenedbrydelsen.

Tunge- og læbepiercing

Tunge- og læbepiercinger kan medføre blottede tandhalse, fordi piercinger ganske enkelt slider tandkødet bort. Piercinger i tunge og læber medfører, at tandkødet trækker sig tilbage hos cirka 25 procent. Tungepiercing giver tilbagetrækning af tandkødet på indersiden af fortænderne i underkæben, mens læbepiercing medfører tilbagetrækning af tandkødet på ydersiden af fortænderne.

Forkert tandbørsteteknik fører ofte til blottede tandhalse på hjørnetænder og de små kindtænder . Tandregulering og piercinger går ud over fortænderne i underkæben.

Book tid

Kontakt os