Effektiv behandling mod slidte tænder

Hos Tandlægehuset i Humlebæk tilbyder vi effektiv behandling af slidte tænder, så du får et sundt og flot smil.

Der findes flere behandlingsmetoder, der kan hjælpe på tilstanden. Læs videre her og få mere viden.

Hvorfor får man slidte tænder?

Slidte tænder opstår naturligt i takt med, at du bliver ældre. Men flere faktorer kan medføre et hurtigere slid.

Slid af tænder, der opstår på grund af tænderskæren kaldes attrition. Tænderskæren i vågen og sovende tilstand øger hurtigere slid på tænderne, fordi de overbelastes. Graden af slid afhænger af, hvor meget du skærer tænder.

Slid. som skyldes mekanisk påvirkning kaldes abrasion, der opstår ved hård tandbørstning. Trykker du for hårdt med tandbørsten, kan der opstå slibeskader.

Syreskader ved kemisk påvirkning skaber også slid og kaldes erosion. Et eksempel er syreholdige drikke eller mavesyre fra sure opstød.

Hvordan behandles slidte tænder?

Der findes flere former for behandling mod slidte tænder, hvor en bideskinne er en hurtig behandlingsmåde mod slid relateret til tænderskæren.

Hos Tandlægehuset i Humlebæk tilbyder vi rekonstruktion af tandkroner i porcelæn eller plast afhængigt af skadens omfang.

Har du en skæv tandstilling, kan du få en tandregulering, der retter op på tænderne og dermed stoppe slid på andre tænder.

Vi ved alt om dine tænder

I vores tandlægeklinik i Humlebæk bliver du mødt af omsorg og forståelse, hvor ingen spørgsmål er irrelevante – vi tager os altid tid til at lytte til dine ønsker.

Hvis du døjer med tandlægeskræk, bestræber vi os på at give dig den personlige omsorg, du har brug for. Vi er uddannede i at håndtere tandlægeskræk og giver dig tid til at stille de spørgsmål, du har brug for.

Det er vigtigt for os, at du får en god oplevelse som patient i klinikken, fordi vi sætter din personlige omsorg i centrum. Når du er afklaret med forløbet af en behandling eller et eftersyn, kan det hjælpe med at gøre dig mere tryg og rolig.

Vi møder dig med omsorg og forståelse

I vores tandlægeklinik i Humlebæk finder du et erfarent team af tandlæger, tandplejere og klinikassistenter, der brænder for faget og at give patienter en god oplevelse.

Derfor ønsker vi at være på forkant med udviklingen og arbejder tæt med de nyeste teknologier, der kan give dig den bedste behandling.

Vi fortsætter med at dygtiggøre os, så vi kan skabe tilfredsstillende resultater, uanset om du skal behandles for slidte tænder, caries eller blot skal have et traditionelt tandeftersyn.

Opdag slidte tænder i god tid

Slidte tænder kan have forskellige sværhedsgrader, hvor svære tilfælde kræver mere intensiv behandling. Derfor er det en god idé at gøre det, du kan for at undgå for meget slid.

Udover en god og grundig mundhygiejne bør du huske at booke en regelmæssig tid til et tandeftersyn, fordi tandlægen kan hjælpe dig med at forebygge skaden.

For eksempel er det svært selv at vide, om du skærer tænder, mens du sover. Men ved et eftersyn kan en tandlæge opdage slibeskader i tide og dermed være på forkant med behandlingen, så du ikke skal døje med fremtidigt ubehag.

Vi giver dig et smil på læben hos Tandlægehuset i Humlebæk

Er du på udkig efter en erfaren tandlæge i Humlebæk, der kan hjælpe dig med at få et flot og naturligt smil på læben?

Vi kan behandle dine slidte tænder på en effektiv måde, hvor vi gør brug af den nyeste teknologi og viden inden for faget.

Derudover tilbyder vi også en individuelt skræddersyede tidsplan til dine regelmæssige tandeftersyn. Her kan vi opdage eventuelle tandsygdomme, inden de er fremskredne, og dermed kan vi hurtigt og effektivt behandle sygdommen, inden der opstår komplikationer.

Vores klinik har en central beliggenhed i Humlebæk, så det er nemt for dig at besøge os og opretholde et stærkt og sundt tandsæt.

Ofte stillede spørgsmål om slidte tænder

Hvad koster behandlingen for slidte tænder?
Prisen afhænger af, hvilken behandling der kræves. Det er svært at vurdere, fordi graden af slid er individuel. Du kan dog skabe dig et generelt overblik via vores prisliste her.

Hvad er årsagen til slidte tænder?

De tre mest almindelige årsager til slid af tænderne er slibeskader, hvis man børster for hårdt, tænderskæren, hvor man skærer tænder, mens man sover, og syreskader, hvor gentagende syreangreb fra sodavand og lignende ætser tandemaljen.

Hvordan forebygges slidte tænder?
Tænderne slides med alderen, og det er svært at undgå. Men regelmæssige tandeftersyn kan forebygge de skader, der kan opstå, fordi tandlægen hurtigt kan opdage slid. Husk derfor at tage til tandlægen regelmæssigt.

Book tid

Kontakt os