9 januar, 2023

Hvordan virker en snorkeskinne?

Hvordan kan en skinne få dig til at stoppe med at snorke? Og hvad har det med din tandlæge at gøre?

Det seneste årti har teknologien indenfor tandlægefaget udviklet sig markant, og i dag kan tandlæger hjælpe dig med problemer, der ikke skyldes dine tænder. Blandt andet at komme din snorken til livs, som kan være til stor gene for både dig og dine nærmeste.

Læs mere om, hvordan en snorkeskinne virker her i artiklen, hvor du også kan blive klogere på, hvordan vi kan behandle dig, hvis du lider af snorken eller søvnapnø.

Hvad er en snorkeskinne?

Hvis du lider af snorken eller søvnapnø, kan årsagen ligge i, at dit svælg tillukkes, når du sover. Er det tilfældet, kan en snorkeskinne hjælpe dig.

En snorkeskinne er en skinne, som sættes på tænderne, når du sover. Skinnens formål er at stoppe din snorken. Det kan den, fordi snorkeskinnen vil føre din underkæbe frem og dermed udvide dit svælg og åbne luftvejene.

Snorken opstår, fordi luften har trange veje gennem svælget, som fremkalder den lyd, du forbinder med snorken.

Hvordan fremstilles skinnen?

Lider du af snorken og vil undersøge muligheden for at få en snorkeskinne, skal du forbi en øre-næse-halslæge, som kan diagnosticere dig og fortælle dig, hvorfor du snorker.

Kommer din snorken som følge af et lukket svælg, vil en snorkeskinne have effekt.

Ikke alle tandsæt er egnet til en snorkeskinne, og derfor undersøger vi dig, inden vi fremstiller skinnen. Vi skal også scanne dig eller tage et konventionelt tandaftryk til skinnen.

Passer dine tænder til en snorkeskinne, og opstår din snorken som følge af et tillukket svælg, fremstiller vi en skinne til dig, som du skal bruge, mens du sover.

Snorken forringer livskvaliteten for både dig og dine nærmeste

Du kan ikke gøre for, at du snorker. Men det kan være til stor irritation – ikke blot for dig selv, men også din partner.

En tung snorken går ud over livskvaliteten, fordi søvnen forringes markant for både dig selv og dem omkring dig. Derfor er det vigtigt at få bugt med søvnapnø eller dyb snorken, som kan være utrolig frustrerende.

Få behandling mod søvnapnø

Snorker du kraftigt om natten, kan det være et symptom på søvnapnø, som er en lidelse, hvor luftvejene lukkes under søvnen. Det kan resultere i, at du vågner brat flere gange om natten og dermed påvirker din søvn kraftigt.

Vi kan hjælpe dig mod søvnapnø, men først skal du forbi en øre-næse-halslæge, som kan fortælle dig, om din snorken skyldes lukkede luftveje.

Få en sikker og effektiv behandling i Humlebæk

Hos Tandlægehuset i Humlebæk kan vi fremstille en snorkeskinne, som passer præcis til dine tænder. Vi guider dig i at bruge skinnen og sørger altid for, at du bliver behandlet i trygge rammer. Derfor informerer vi dig også altid undervejs i løbet af behandlingen, så du ved, hvad der skal ske.
Vi bruger snorkeskinner fra Somnomed, hvor du både kan spise, drikke samt sove i alle positioner, mens du bruger skinnen. Første gang du bruger skinnen, vil der være en kort tilvænningsperiode. Mange patienter oplever dog, at det allerede går godt med at bruge skinnen den første nat.

Få svar på dine spørgsmål om snorkeskinner

Hvad koster det at få en snorkeskinne?
Det kan variere fra patient til patient. Vi informerer dig selvfølgelig om den fulde pris, inden vi behandler dig.

Kan alle få en snorkeskinne?
For at få en snorkeskinne skal du lide af en voldsom snorken. Hvis din snorken skyldes et tillukket svælg, vil du kunne få glæde af skinnen. Derfor skal en øre-næse-halslæge undersøge dig først.

Gør det ondt at bruge en skinne?
Nej, det er smertefrit at bruge skinnen.

Hvad gør jeg, hvis jeg snorker?
Tandlæge Jeanette Garner er certificeret i Stockholm til at fremstille Somnomed snorkeskinner.  Somnomed  skinner koster fra 9.500.- der er et tilskud fra Sygesikringen Danmark, hvis man er medlem hos dem.

Din snorken kan være til stor gene for både dig og dine nærmeste

Hvis du vil vide, om en snorkeskinne kan hjælpe dig, skal du kontakte en øre-næse-halslæge, som kan undersøge, hvad din snorken skyldes. Er et tillukket svælg årsagen, kan du få en tid hos os.

Kontakt os