Hvis du har fået rodbetændelse, kan smerterne være store, og du skal have gjort noget ved problemet – det kan du heldigvis få hos Tandlægehuset i Humlebæk, hvor vi har års erfaring med at foretage rodbehandlinger.

Rigtig mange vil i løbet af livet opleve, at de skal til tandlægen og have lavet en rodbehandling, fordi de har fået rodbetændelse i en tand. Det er helt naturligt, og vi har derfor mange gennem klinikken, som skal have foretaget denne form for behandling.

Hvad er rodbetændelse?

Der kan være flere grunde til, at du skal have lavet en rodbehandling. Rodbetændelse opstår, fordi du har fået betændelse i en af de nerver, du har under tænderne. Får du det, skal vi ind og have fat i den nerve for at fjerne den.

Herefter vil din tand blive mere skrøbelig, og vi skal sikre den mod nye bakterieangreb. Vi skal formentlig kun bruge mellem 30-60 minutter på din behandling, og vi bestræber os på at klare det hele i en omgang. I få tilfælde skal folk forbi vores klinik en ekstra gang for at færdiggøre behandlingen.

En rodbehandlet tand vil være svækket, og når nerven fjernes, vil tanden dø. Det betyder, at den tørrer ud og nemt knækker. Det kan undgåes ved at lave en efterbehandling, hvor tanden forstærkes eller fornyes. Det fortæller vi meget mere om, når vi foretager behandlingen.

Vores mål er, at du kan gå hjem fra os uden smerter i din tand. Du vil dog kunne mærke lidt ømhed et par dage efter, simpelthen fordi vi har været inde og rode i din mund. Det er helt naturligt.

Læs meget mere om vores rodbehandling lige her.

Rodbehandling

Et trygt besøg hos Tandlægerne i Humlebæk

Der kan opstå rodbetændelse i din tand af flere grunde, og når det opstår kan det være fristende at lade som ingenting. Håbe det går væk af sig selv. Det gør det desværre ikke. Og hvis du ikke reagerer på dine smerter og søger tandlæge, kan der gå kronisk betændelse i tanden. Det er meget smertefuldt, så skån dig selv for den oplevelse.

Vi ved godt, det for mange kan være en overvindelse at besøge tandlægen. Men du skal vide, at hos Tandlægehuset i Humlebæk møder vi dig med venlighed, respekt og åbenhed.

Vi gør meget ud af at skabe en behagelig og imødekommende stemning i vores klinik. Vi dømmer ingen, og vi vil enormt gerne hjælpe dig med dit problem. Det er det, vi er her for – for at hjælpe dig med at få så sunde tænder som muligt.

Du kan kontakte os via vores hjemmeside eller ringe til vores reception på telefon 49 19 00 56.

FAQ

Hvor lang tid tager en rodbehandling?

Vi tager som regel et sted mellem 30-60 minutter om at foretage en rodbehandling. Vi bestræber os altid på at klare det i én omgang, men ved særlig tilfælde skal du ind til os mere end en gang.

Kan jeg beholde min tand?

Ja, som udgangspunkt kan du godt beholde din tand. Vi fjerner den nerve, som din tand hænger sammen med, og din tand vil derfor ikke længere få næring, når du er færdigbehandlet. Det gør din tand mere tør og svækket, og vi tilbyder derfor beskyttende efterbehanndling, så din tand kan få de bedste betingelser fremadrettet.

Kan jeg få bedøvelse ved en behandling af rodbetændelse?

Ja. Hvis din nerve stadig er levende, når vi skal behandle dig for din rodbetændelse, så får du lokalbedøvelse. Størstedelen af behandlingen vil være uden de store smerter, men du kan altid få bedøvelse hos os. I dagene efter behandlingen vil du måske opleve en ømhed, du kan tage smertestillende for.