Der findes næsten ingen værre smerte end tandpine. Det gør ondt, giver smerter i både tænder og mund, og ofte spreder det sig til andre steder på kroppen som hovedet, nakken og genrel ømhed.

De fleste vil gerne undgå den form for smerte, som kan opstå, hvis du har gået for længe med et problem i dine tænder. Problemer der  har udviklet sig til rodbetændelse eller andre smerter i munden. Har det først udviklet sig, så kan det være svært at undgå en rodbehandling eller andre indgreb.

En rodbehandling fjerner dit problem og din smerte, men det kræver et længere besøg hos tandlægen og koster penge. Det kan du undgå, hvis du har en forebyggende god tandpleje. Har du det, så kan du undgå en rodbehandling eller andre behandlinger af dine tænder.

Rodbehandling

Undgå rodbehandling – sådan opnår du god tandpleje

1.
Børst dine tænder korrekt
Hvis du gerne vil have en sund tandpleje, skal du først og fremmest huske at børste dine tænder hver dag. Morgen og aften. Du kan undgå mange sygdomme i dine tænder og mund, hvis du børster dine tænder korrekt.

Du børste dine tænder korrekt ved at bruge en tandbørste med bløde børstehård, bruger en tandpasta med flour og børster med små cirkelbevægelser over tænderne fremfor at skrubbe på tværs, som slider på emaljen.

2.
Brug tandtråd
Du har sikkert fået det at vide mange gange hos din tandlæge: “Husker du at bruge tandtråd?”
Enten gør du det allerede, og så er du godt på vej til at opnå den gode mundhygiejne. Eller også bruger du ikke tandtråd, og så må du i gang med det, hvis dit mål er at få sunde tænder.

Når du bruger tandtråd, så renser du dine tænder langt bedre end ved blot at børste tænder. En tandbørste kan jo ikke nå ned mellem tænderne, som tandtråd kan. Du vil blive overrasket, hvis du rent faktisk kunne se forskellen med dit blotte øje – men tro os når vi og alle andre tandlæger siger, at det er vigtigt for en sund tandpleje, at du husker tandtråd hver dag.

3.
Besøg tandlægen regelmæssigt
Det er også vigtigt, at du med jævne mellemrum får lavet en tandrensning. Her tjekker tandlægen dine tænder, så du kan fange ting i opløbet. Du får desuden renset dine tænder grundigt, og hvis du ellers har fine tænder, tager det ikke lang tid af din dag.

Det er klart, der er forskel på tænder. Og der vil være dem, der selvom de har en god tandplejerutine, alligevel får rodbetændelse, ondt i en tand eller har brug for at få lavet et hul. Det kan vi hjælpe dig med her i Tandlægehuset i Humlebæk, hvor du også kan komme ind og få lavet en tandrensning, når du har behov for det.

FAQ

Jeg er i tvivl, om jeg børster mine tænder korrekt. Hvordan finder jeg ud af det?

Kan jeg som ny kunde godt besøge jer?

Skal jeg bruge tandtråd hver dag?